Peter Hennephof directeur ABDTOPConsult

Peter Hennephof wordt directeur ABDTOPConsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 augustus 2022.

Peter Hennephof

ABDTOPConsult is een kleine adviesgroep van ervaren topambtenaren die snel inzetbaar is bij complexe vraagstukken van de top van de rijksoverheid. Ze doen zowel onderzoek, advies als interim-functievervulling. Vanuit een onafhankelijke positie in de opdrachten streeft ABDTOPConsult naar duurzaam en uitvoerbaar beleid, goed bestuur en een verbeterde dienstverlening voor de samenleving.

Bram de Klerck, directeur-generaal voor de Algemene Bestuursdienst: 'Peter is een zeer ervaren topambtenaar, die zijn sporen binnen en buiten de Rijksoverheid heeft verdiend. Ook binnen ABDTOPConsult, waar hij nu al consultant is. Door die ervaring kan hij ABDTOPConsult doorontwikkelen. De aangewezen persoon dus om het team te leiden, zowel mensgericht als zakelijk.'

'Het mooie van ABDTOPConsult is dat je met een ervaren en gedreven ploeg adviezen en interim-diensten levert aan de rijksdienst. Van, voor en door die rijksdienst!', aldus Peter Hennephof. 'Als directeur - of beter: meewerkend voorman - zie ik het als taak te zorgen dat we ons werk goed kunnen blijven doen. De banden aanhalen met ABD Interim en Rijksconsultants hoort daar ook bij. Net als het overdragen van de vracht aan kennis en ervaring die bij ons zit via ABD-ontwikkelingstrajecten.'

Drs. P. (Peter) Hennephof is sinds maart 2021 consultant bij ABDTOPConsult. Daarvoor was hij onder andere raadsadviseur Algemene Bestuursdienst bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gemeentesecretaris Den Haag, hoofddirecteur Dienst Justitiƫle Inrichtingen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Eerder was hij partner bij Twynstra Gudde Management Consultants. Peter Hennephof studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente.

Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.