Irmo Neijman afdelingsmanager Grootschalige Innovatie- en Duurzaamheidsstimulering 1 bij RVO

Irmo Neijman is benoemd als afdelingsmanager Grootschalige Innovatie- en Duurzaamheidsstimulering 1 (GIDS1) bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hij start per 1 november 2022 in deze functie.

Irmo Neijman is momenteel werkzaam als hoofd Bureau Management Ondersteuning bij de directie Bedrijfsvoering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hij vervulde eerder diverse functies in beleid en uitvoering bij het ministerie van LNV. Irmo studeerde aan de Landbouw Universiteit Wageningen.

Mirjam Breekelmans, directeur Kernprocessen NL & Juridische Zaken: 'Ik ben blij met de komst van Irmo. Irmo is door zijn brede en ruime ervaring goed bekend met de context van RVO en onze opgaven, waarbij zijn achtergrond en ervaring bij EZK een mooie toevoeging is aan het managementteam van Kernprocessen NL & Juridische Zaken.'

Irmo Neijman: 'Goed beleid tot een nog betere uitvoering brengen. Dat is voor mij de belangrijkste drijfveer voor deze rol. Met altijd de focus op klantgericht en verbindend werken. Vernieuwend, soms wel eens tegen de stroom in, maar altijd met oog voor mogelijke verbeteringen en het benutten van kansen.'

De afdeling GIDS 1 is verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse grootschalige, kennisintensieve financiele stimuleringsregelingen, gericht op actuele maatschappelijke vraagstukken als Wonen, Verduurzaming en Klimaat. Regelingen zoals de ‘Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie’ (SDE++, ca. 60 mrd.), de ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE, ca. 250 mln.), de Energie- en Milieu-investeringsaftrek (EIA, MIA) en diverse regelingen op het gebied van mobiliteit/emissieloos vervoer en woningmarkt worden door deze afdeling uitgevoerd.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en RVO. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.