Marleen Hofstede directeur Dienstverlening Zorg & Welzijn bij de Sociale Verzekeringsbank

Marleen Hofstede wordt per 1 oktober 2022 directeur Dienstverlening Zorg & Welzijn bij de Sociale Verzekeringsbank. Dit onderdeel van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zorgt voor de uitvoering en uitbetaling van onder andere het persoonsgebonden budget en de regelingen voor verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen.

Marleen Hofstede

Diana Starmans: ‘We zijn blij en trots dat we vanuit onze eigen organisatie deze directeursfunctie kunnen invullen. Marleen wordt enorm gewaardeerd als collega; zij weet hoe ze mensen kan verbinden en is tegelijkertijd een zeer ervaren en resultaatgerichte leidinggevende. Marleen kent de organisatie en de mensen als geen ander en heeft oog voor de uitvoering. We zien uit om verder met haar samen te werken vanuit haar nieuwe rol.’

Marleen: ‘Ik werk al geruime tijd met veel plezier bij de SVB en ben heel trots om de stap naar DZW te maken. Mijn ervaring binnen het HR-domein en eerder bij DSV kan ik daarbij goed gebruiken. Ik kijk ernaar uit om (nader) kennis te maken met de collega’s van DZW en de vele andere partijen waarmee we samenwerken vanuit de SVB.’

Marleen werkt sinds 2006 bij de SVB en heeft in die tijd verschillende rollen vervult, waaronder vestigingsmanager bij Dienstverlening Sociale Verzekeringen (DSV) en in de laatste jaren als hoofd HR. Ze studeerde Psychologie en Sociaal Culturele Wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. gestudeerd.

Er is parallel een interne en externe procedure gevolgd, ondersteund door Bureau Algemene Bestuursdienst.