Simone Dobbelaar Chief Financial Officer, tevens directielid SSC-ICT bij BZK

Simone Dobbelaar wordt met ingang van 1 september 2022 Chief Financial Officer, tevens directielid SSC-ICT bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Simone Dobbelaar

Drs. S. (Simone) Dobbelaar is sinds september 2019 MT-lid Control op Beleid en Uitvoering bij de directie Financieel-Economische Zaken bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Van 2016 tot september 2019 vervulde Simone deze rol via I-Interim Rijk. Daarvoor was zij CTO bij Logius en programmamanager IV bij de European Patent Organisation. Simone studeerde Wiskunde aan de TU Delft en Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

SSC-ICT bevindt zich momenteel in een transformatie. De Chief Financial Officer zal een strategisch veranderplan opstellen voor de komende jaren. Samen met het directieteam zet de Chief Financial Officer in op de strategische doorontwikkeling van SSC-ICT.

Erik Joustra, directeur SSC-ICT, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 'We zijn heel blij om Simone te mogen verwelkomen in ons directieteam. Met haar brede ervaring en grote drive is ze een mooie aanvulling in het team, en de juiste persoon om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die onze organisatie aangaat in de komende periode. We kijken uit naar de samenwerking!'

Simone Dobbelaar: 'In deze rol mag ik mijn IV-achtergrond verbinden met de financiƫle functie en andere bedrijfsvoeringsonderdelen. Naast de transformatie staan we voor grote uitdagingen met de robuuste financiering van ICT bij de overheid en de huidige krapte in de arbeidsmarkt. Ik hoop een waardevolle bijdrage te kunnen leveren vanuit mijn kennis en ervaring, maar vooral met behulp en creatieve oplossingen van de mensen bij, met en in de omgeving van SSC-ICT.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.