Bennie Bloemberg divisiehoofd Beoordelen en Vergunning verlenen bij het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Bennie Bloemberg start op 1 augustus 2022 als divisiehoofd Beoordelen en Vergunning verlenen bij het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG) valt onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bennie Bloemberg

In het domein van de geneesmiddelen is er veel in ontwikkeling en het aanbod van nieuwe geneesmiddelen is groot. Bennie gaat samen met de afdelingsmanagers het proces van beoordelen, vergunning verlenen en geneesmiddelenbewaking binnen de organisatie verder stroomlijnen, in samenhang met de andere divisies.

Directeur Paula Loekemeijer: 'Met Bennie wordt ons directieteam versterkt met een ervaren en verbindend leidinggevende die goed overzicht houdt en verder kan bouwen aan het aCBG. De verbindende stijl van Bennie, zijn enorme ervaring en zijn deskundigheid op IT-gebied maken hem tot het divisiehoofd dat wij als aCBG graag verwelkomen.'

Bennie Bloemberg: 'Het afgelopen jaar heb ik het aCBG leren kennen als een kundige, betrokken en ambitieuze organisatie. En als een leuke club met heel gemotiveerde mensen. We staan de komende jaren voor grote opgaven. Ik zie er enorm naar uit deze samen aan te pakken.'

Dr. ir. B.P.M. (Bennie) Bloemberg is sinds 2021 bij aCBG werkzaam als afdelingshoofd Geneesmiddelenbewaking. Daarvoor was hij project-hoofdinspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en hoofd Shared Service Organisatie Campus bij RIVM. Na zijn studie Humane Voeding in Wageningen is hij gepromoveerd op een methodologisch proefschrift aan de Rijksuniversiteit Leiden. Bennie volgde diverse leiderschapstrainingen, waaronder de masterclass Digitaal leiderschap bij de overheid en de Interdepartementale managementleergang (IML).

Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.