Shortlist Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2022 bekend

De shortlistkandidaten van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2022 zijn bekend! Uit alle inzendingen zijn zes overheidsmanagers geselecteerd voor de tweede ronde: de jurygesprekken.

Logo Overheidsmanager van het Jaar

‘De overheid ligt onder een vergrootglas en het is ontzettend belangrijk om ook de positieve verhalen een podium te geven. We zijn trots op deze managers, om de manier waarop ze met hun collega’s aan de slag zijn voor ons allen!’, aldus Jetta Klijnsma, juryvoorzitter en commissaris van de Koning in Drenthe.

Op de shortlist staan onder andere de TMG-leden Theodor Kockelkoren en Nanette van Schelven en ABD-manager Carla Schutte. Lees meer over de kandidaten en hun achtergrond op Overheidsawards.nl.

Na het gesprek tussen de ‘shortlisters’ en de jury wordt eind september bekendgemaakt wie de drie finalisten zijn. De finalisten worden vervolgens bezocht op hun werkplek door een afvaardiging van de jury. Uiteindelijk wordt op dinsdag 22 november tijdens de uitreiking in de Ridderzaal één van de finalisten gekroond tot ‘Overheidsmanager van het Jaar 2022’.

Met de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar wil de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) een platform bieden aan excellent overheidsmanagement en daarmee kennisdeling binnen de publieke sector bevorderen. De award Overheidsmanager van het Jaar is daarmee dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap. Om aan zoveel mogelijk verschillende managers een podium te bieden, werken we bovendien elk jaar met een uniek thema. Het thema van deze editie is ‘Baanbrekend Besturen’’.