Saskia van Dun directeur Agentschap van de Generale Thesaurie bij Financiën

Saskia van Dun wordt met ingang van 29 augustus 2022 benoemd tot directeur Agentschap (Agent) van de Generale Thesaurie bij het ministerie van Financiën.

Saskia van Dun

Het Agentschap financiert de Nederlandse staat door efficiënt de staatsschuld en het publieke geld in de schatkist te beheren en het betalingsverkeer van het Rijk in te richten. Daarnaast adviseert het Agentschap rijksbreed over marktontwikkelingen en financiële instrumenten.

Drs. S. (Saskia) van Dun werkte recentelijk als zelfstandig project- en interimmanager voor zowel het publieke als private domein. Daarvoor was zij werkzaam bij Rabobank, waar zij op lokaal niveau de functie van directievoorzitter en diverse andere managementfuncties vervulde.

Saskia van Dun studeerde bestuurlijke informatiekunde aan de economische faculteit van de Katholieke Universiteit Brabant. Zij behaalde een Master of Science in Technology & Human Affairs aan de Washington University en heeft een Master of Business Administration van de Universiteit Nyenrode.

Thesaurier-generaal Christiaan Rebergen: 'Ik ben heel blij met de komst van Saskia. Het Agentschap van de Generale Thesaurie bevindt zich in een transitieproces waarin toenemende digitalisering en focus op de klanten centraal staan. Saskia is een ervaren leidinggevende en zij brengt vanuit haar achtergrond in IT, bedrijfsvoering en de financiële sector veel mee om leiding te geven aan deze veranderingen de komende jaren.'

Saskia van Dun: 'Ik ben blij dat ik mag starten in de eervolle rol van Agent van de Generale Thesaurie bij het ministerie van Financiën! Vanwege mijn achtergrond vind ik het betekenisvol om juist op dit moment in deze rol te stappen. Ik ben bedrijfs- en informatiekundige en heb de nodige ervaring in de bedrijfsvoering van een organisatie, met name op het gebied van processen en IT. Iedere organisatie is uniek. Daarom ga ik me eerst onderdompelen in de actualiteit van de mensen, de organisatie, de processen en de uitdagingen van het Agentschap. Van daaruit maken we met elkaar stappen voorwaarts. Ik kijk uit naar de samenwerking met iedereen binnen en buiten het Agentschap.'

De benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Financiën. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.