Hans Loonen hoofd CIO Office bij het Rijksvastgoedbedrijf

Hans Loonen wordt per 1 augustus 2022 hoofd CIO Office bij het Rijksvastgoedbedrijf.

Het hoofd van de CIO Office is verantwoordelijk voor de I-strategie van het Rijksvastgoedbedrijf. Daar wordt de I-portfolio samengesteld, afgestemd met wat de business nodig heeft. De I-functie binnen het Rijksvastgoedbedrijf wordt verder doorontwikkeld en het hoofd van de CIO Office levert daar een belangrijke bijdrage aan.

J.P.M. (Hans) Loonen is sinds 1 november 2020 werkzaam als kwartiermaker I-functie bij het Rijksvastgoedbedrijf via ABD interim. Hiervoor was hij onder andere CFO/CIO bij het CIBG. Hans Loonen studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam.

Frank Foreman, directeur Portefeuillestrategie en Portefeuillemanagement: "Ik ben erg blij dat Hans Loonen, aansluitend aan zijn interim invulling van de taak van hoofd CIO-Office, nu in vaste dienst op deze functie het RVB gaat helpen in de verdere ontwikkeling van de I-organisatie en vooral de I-voorziening. De onder leiding van Hans opgestelde en vervolgens door DT vastgestelde I-strategie is hiervoor de basis. Met vertrouwen zie ik de verdere ontwikkeling tegemoet."

Hans Loonen: "Bij het Rijksvastgoedbedrijf denken we direct aan stenen, maar het belang van data voor een kennisorganisatie als het RVB wordt steeds evidenter. Met de I-strategie van het RVB die we nu aan het maken zijn, creëren we de mogelijkheden om de informatievoorziening optimaal in te zetten voor betere dienstverlening. Als Rijksvastgoedbedrijf zijn we in een aantal opzichten redelijk uniek. We verenigen, ontwikkelen, bouwen, beheer en onderhoud, en beschikken over massa door onze omvangrijke portefeuille. De informatievoorziening die we met de I-strategie creëren zorgt ervoor dat kunnen gaan sturen op maximale maatschappelijke waarde en maximale waarde voor onze gebruikers over de gehele levenscyclus van vastgoed en met benutting van de informatie over en uit alle gebouwen en complexen van onze vastgoedportefeuille. En aan de implementatie daarvan draag ik graag mijn steentje bij!"

Deze vacature was niet opengesteld, want er was snel iemand nodig en de organisatie had al een geschikte kandidaat.