Iris Reuselaars directeur Scheepvaartverkeer en Watermanagement bij Rijkswaterstaat

Iris Reuselaars wordt per 26 september 2022 directeur Scheepvaartverkeer en Watermanagement bij Rijkswaterstaat bij het onderdeel Verkeer- en Watermanagement.

De directie Scheepvaartverkeer- en Watermanagement heeft de verantwoordelijkheid om 24 uur per dag te zorgen voor betrouwbaar, duurzaam en efficiënt watermanagement, vlot en veilig verkeer over de Rijksvaarwegen, berichtgeving over scheepvaart en water en dreiging van overstromingen en droogte.

Iris werkt nu als directielid ad interim Toezicht en Handhaving openbare ruimte bij de Gemeente Amsterdam. Ze studeerde archeologie aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens vervulde zij diverse functies op het gebied van archeologie bij ondermeer het Ministerie van OCW en bij de Gemeente Amsterdam diverse managementfuncties.

Erica Slump, hoofdingenieur-directeur Verkeer- en Watermanagement bij Rijkswaterstaat: "Met de komst van Iris krijgen we een vakvrouw aan boord die ruime ervaring heeft met het leiding geven aan een grote en cruciale groep collega’s die 24/7 klaarstaan voor de dienstverlening op onze vaarwegen en het watermanagement. Ook een meer beleidsmatige omgeving is haar vertrouwd. Juist die combinatie van ervaring en de daarbij behorende competenties zorgt voor een goede match met deze veelzijdige, maar ook veeleisende functie."

Iris: "Het is een eer om te mogen werken voor zo’n mooie organisatie als RWS, waarin 24/7 vanuit vakmanschap met de partners hard wordt gewerkt aan de bereikbaarheid en veiligheid op het water. En van waaruit een flinke bijdrage wordt geleverd  aan het waterbeheer. De uitdaging is om niet alleen in het hier en nu, maar ook in de toekomst deze taken op een betrouwbare manier uit te blijven voeren. Dat kan alleen vanuit een solide basis, waarin onderling vertrouwen en een prettige werkplek cruciaal zijn. Ik heb enorm zin om aan de slag te gaan en iedereen binnen en buiten de organisatie te ontmoeten."

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en Rijkswaterstaat. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.