Ralf van de Beek MT-lid Europees, Internationaal en Agro-economisch beleid bij LNV

Ralf van de Beek wordt per 15 september benoemd als MT-lid Europees, Internationaal en Agro-economisch beleid bij het directoraat-generaal Agro van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hij volgt Evelyn Geurtsen op, die directeur Bestuurlijke en Politieke Zaken bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wordt.

Ralf van de Beek werkt momenteel als plaatsvervangend hoofd Handels- en investeringsbeleid bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Daarvoor was hij onder andere Ambassaderaad voor Politieke Zaken bij de  Delegatie van de Europese Unie bij de VN in New York.

Ralf studeerde Internationaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam.

Guido Landheer, plaatsvervangend DG agro, directeur EIA:, waarnemend directeur DG Natuur, Visserij en Landelijk gebied: “Ik ben zeer verheugd dat Ralf ons MT EIA komt versterken. Door zijn loopbaan bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hij ruime ervaring in de diplomatieke dienst opgedaan. Zo heeft hij op verschillende (Nederlandse) ambassades (Paramaribo, New York) in het buitenland gewerkt. Zijn kennis, vaardigheden en internationale netwerk kunnen we goed gebruiken bij de verdere ontwikkeling van de LNV-inzet in het buitenland.”

Ralf: “Ik kijk er naar uit om bij EIA te beginnen. De Nederlandse agrosector staat voor grote uitdagingen, maar kan tegelijkertijd een grote bijdrage leveren aan duurzame mondiale voedselzekerheid. In de verbinding tussen nationale en internationale opgaves liggen kansen voor onze innovatieve agrosector waar ik graag met het gedreven team aan bijdraag.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het DG Natuur, Visserij en Landelijk Gebied van LNV. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.