Joost Damen centrumhoofd Milieukwaliteit bij RIVM

Joost Damen start op 1 oktober 2022 als centrumhoofd Milieukwaliteit (MIL) bij de directie Milieu en Veiligheid (M&V) bij het RIVM.

Joost is sinds 2015 directeur Water en Groen en sinds 2018 tevens directeur Ontwikkeling en Grondzaken bij de provincie Zuid-Holland (PZH).  Voordat hij bij PZH ging werken, was Joost sinds 2002 werkzaam bij de provincie Noord-Holland in verschillende functies. Zo was hij sectormanager Milieu, waarnemend sectormanager Water en plaatsvervangend sectormanager Natuur, recreatie en Landschap. Ook was hij lid van de raad van toezicht van een woningcorporatie.

Joost studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.

Joost Damen: "Met veel plezier en enthousiasme ga ik aan de slag bij het RIVM. Ik kijk er naar uit om er mede voor te zorgen dat de besluitvorming over grote maatschappelijke en politieke vraagstukken in de fysieke leefomgeving gebeurt op basis van data en analyse. Zeker nu deze vraagstukken in belang en aandacht toenemen, wat veel van de professionals van het centrum vraagt. Vanuit mijn provinciale ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat besluitvorming een feitelijke en onderbouwde basis heeft. Ik hoop met die ervaring van toegevoegde waarde te zijn voor het centrum en de medewerkers bij de belangrijke taak van het leveren van de juiste bouwstenen voor politieke en maatschappelijke afwegingen."

Charles Wijnker, directeur M&V: "Het werkterrein van MIL is en blijft enorm in beweging en dat vraagt veel van de mensen. Daarom ben ik blij dat we met Joost een ervaren manager in huis halen, die de onderwerpen en de bestuurlijke omgeving van MIL goed kent."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het RIVM. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.