Barbara Aerssens afdelingshoofd Shared Service Organisatie Switch (regio Zuid-West) bij de Belastingdienst

Barbara Aerssens wordt per 19 september 2022 benoemd tot afdelingshoofd Shared Service Organisatie Switch (regio Zuid-West) bij de Belastingdienst.

B. (Barbara) Aerssens RA vervult sinds juni 2020 de functie van tactisch manager en MT-lid bij de Directie Asiel en Bescherming van de Immigratie en Naturalisatiedienst. Vanaf september 1999 vervulde zij verschillende leidinggevende functies bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Barbara heeft de HEAO opleiding tot Register Accountant gevolgd. In 2005 rondde zij de postdoctorale opleiding tot Register Accountant af aan de Universiteit van Tilburg.

Barbara heeft als afdelingshoofd SSO Switch de ambitie om de Belastingdienst een wendbare organisatie te laten zijn waarbij diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit een vanzelfsprekendheid zijn. In goed contact met relevante stakeholders zorgt zij voor het werven en opleiden van nieuwe doelgroepen medewerkers (bijvoorbeeld medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders of mensen die vallen onder het VN-verdrag handicap). Tevens zorgt zij ervoor dat deze medewerkers duurzaam inzetbaar worden geplaatst bij de directies van de Belastingdienst. In de coaching en aansturing van haar teamleiders ligt de focus op het bereiken van resultaten met oog voor de menselijke maat én met klantgerichte dienstverlening als uitgangspunt. Als lid van het MT is Barbara mede verantwoordelijk voor de transitie van SSO Switch naar SSO O&P per 1 januari 2023.

Erik van ’t Geloof, directeur SSO Switch: “Ik ben blij met de benoeming van Barbara. SSO Switch staat voor de mooie en belangrijke opgave om in een krappe arbeidsmarkt met innovatie en doorzettingskracht voldoende instroom van nieuwe doelgroepen medewerkers te realiseren. Barbara is betrokken, verbindend en zal met haar leidinggevende ervaring en overtuigingskracht constructief bijdragen aan het realiseren van de opgaven van SSO Switch.”

Barbara Aerssens: “Een inclusieve en gelijkwaardige samenleving is iets wat mij zowel persoonlijk als professioneel bezighoudt en waarin de Rijksoverheid een voorbeeldfunctie te vervullen heeft. Ik heb dan ook erg veel zin om samen met mijn collega’s het verschil te maken voor mensen voor wie er nu niet vanzelfsprekend een plek is op de arbeidsmarkt en in wiens talenten we graag willen investeren als Belastingdienst.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie is gedaan door Bureau ABD. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.