Dorothé Albers MT-lid Directie Realisatie Energietransitie op Land bij EZK

Dorothé Albers wordt per 1 oktober 2022 benoemd als MT-lid Realisatie Energietransitie op Land bij de directie Realisatie Energietransitie van het directoraat-generaal Klimaat en Energie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Mevrouw T.W.G.M.M. (Dorothé) Albers is momenteel Afdelingshoofd Advies Cultuur en Wetenschap bij de directie WJZ van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Voorheen was zij onder andere werkzaam bij VROM en het ministerie van Infrastructuur en Milieu in diverse functies. Het vergunningenaspect is een belangrijk onderdeel van deze functie. De juridische achtergrond van Dorothé is hier een toegevoegde waarde.

Dorothé Albers studeerde Duitse taal- en letterkunde en Nederlands recht aan de Universiteit Leiden en heeft het IML afgerond.

Marc Hoenders, directeur Realisatie en Energietransitie: ”Wij zijn blij met de komst van Dorothé die uitgebreide kennis van de omgevingswet meebrengt. Met haar mensgerichte stijl van leidinggeven en ervaring in stakeholder dialogen kan ze verder bouwen aan het team Realisatie Energietransitie op Land en de complexe opgave om met de diverse partijen te werken aan de versnelling van de ruimtelijke procedures rondom de energie infrastructuur.”

Dorothé Albers: “Graag zet ik mijn kennis en ervaring optimaal in voor deze belangrijke maatschappelijke opgave, waarbij het van belang is om in het bestuurlijk-politieke krachtenveld samen met de verschillende externe partijen, met vaak tegengestelde belangen, een goed resultaat neer te zetten. Ik kijk nu al uit om samen met de andere MT-leden de volgende stap in de ontwikkeling van de directie te zetten en onderdeel uit te maken van de uitdagingen die de directie staan te wachten.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het DG Klimaat en Energie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.