Sandra Pellicaan afdelingshoofd Ketenmanagement bij Financiën

Sandra Pellicaan start per 1 oktober 2022 als afdelingshoofd Ketenmanagement bij de directie Ketenregie van het directoraat-generaal Toeslagen bij het ministerie van Financiën.

Afbeelding van Sandra Pellicaan

Sandra Pellicaan werkt sinds 2004 in verschillende functies bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Vanaf 2017 werkte zij als manager Beheer en Ontwikkeling bij het onderdeel Persoonsgebonden Budget.

Sandra studeerde Pedagogiek in Leiden.

Kwartiermaker directie Ketenregie, André Hoekstra: “Ik ben blij met de benoeming van Sandra. De processen van Toeslagen moeten de komende jaren fors worden aangepast. De kennis en ervaring van Sandra over ketensamenwerking en haar verbindende leiderschapsstijl hebben we hard nodig om vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar te houden."
 
Sandra Pellicaan: “In deze functie hoop ik, net als bij de SVB, iets te kunnen betekenen voor mensen. Voor burgers die dit nodig hebben en voor mijn medewerkers. Samen met mijn teams zal ik steeds de verbinding en synergie zoeken. Om onze dienstverlening aan burgers continu te blijven verbeteren. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met mijn nieuwe collega’s en anderen waarmee we samenwerken!”

De missie van Toeslagen is vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar maken. Zes miljoen huishoudens krijgen een toeslag. Zonder optimaal werkende massaal geautomatiseerde processen zou dit niet mogelijk zijn. De directie Ketenregie van het DG Toeslagen heeft als taak de verbinding in de keten te onderhouden en te verbeteren. Het massale, geautomatiseerde proces is het fundament voor alle organisatieonderdelen die een taak hebben binnen de uitvoering van toeslagen. Dit zijn niet alleen partners binnen het DG Toeslagen, maar ook binnen het DG Belastingen en diverse externe partners zoals de IND, de SVB en DUO. Het afdelingshoofd Ketenmanagement geeft leiding aan de drie teams Running, Changing the Business en Controlling & Advising. Belangrijkste taak hierin is de teams aan te sturen zodat er optimale onderlinge verbinding ontstaat en verbinding met de interne en externe ketenpartners.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en Toeslagen. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.