Vertrek Lidewijde Ongering bij EZK

Lidewijde Ongering legt per direct haar functie neer als secretaris-generaal (SG) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Zij vervult deze functie sinds twee jaar. Daarvoor vervulde zij dezelfde functie bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en had zij een loopbaan bij meerdere departementen.

Lidewijde Ongering

Lidewijde Ongering heeft geconstateerd dat zij en de politieke leiding van EZK anders denken over de aansturing van de organisatie. Daarom heeft zij besloten haar functie neer te leggen. Het ministerie van EZK betreurt het besluit maar respecteert dat. Het ministerie is haar zeer erkentelijk voor haar verdiensten en de wijze waarop ze haar functie heeft ingevuld.

Lidewijde Ongering zal zich als buitengewoon adviseur bij de Algemene Bestuursdienst blijven inzetten voor de Rijksdienst.