Bart-Jan Westerhof afdelingshoofd directie Eigenaarsadvisering bij IenW

Bart-Jan Westerhof start 1 september 2022 als hoofd en tevens plaatsvervangend directeur directie Eigenaarsadvisering bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De directie Eigenaarsadvisering (DEA) ondersteunt de secretaris-generaal en zijn plaatsvervanger in hun rol als eigenaar van de verzelfstandigde organisaties van het ministerie van IenW. Het gaat om met name de zelfstandige bestuursorganen (zoals RDW, CBR, ANVS en LVNL), de agentschappen (RWS en KNMI) en ProRail. DEA beweegt zich in het complexe speelveld tussen de politieke en ambtelijke top, de opdrachtgevers vanuit beleid en de uitvoerende diensten (de zogeheten driehoek).

Mr. B.J. (Bart-Jan) Westerhof werkt momenteel bij de directie Eigenaarsadvisering als waarnemend plaatsvervangend directeur. Na zijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam startte Bart-Jan als wetgevingsjurist bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarna werkte Bart-Jan ruim zeven jaar bij het Ministerie Financiën als coördinerend/specialistisch adviseur.

In 2016 is Bart-Jan overgestapt naar de voorganger van DEA,  waar hij verschillende rollen vervulde (coördinerend en leidinggevend).

Bart-Jan: "Ik heb de functie al een tijd waargenomen en dat smaakte naar meer. De ambitie van DEA is fors. De politieke aandacht voor de uitvoering en de wens om het eigenaarschap verder te professionaliseren en de relatie met de uitvoeringsorganisaties te versterken, vormen een mooie uitdaging. Ik kijk er naar uit om daar samen met mijn team aan te werken."

André Belonje, directeur Eigenaarsadvisering: "Bart-Jan heeft de afgelopen tijd met veel passie en deskundigheid gewerkt aan diverse vraagstukken op het snijvlak van beleid en uitvoering. Als waarnemer heeft hij veel bijgedragen aan de ontwikkeling van het team. Ik ben heel blij dat hij als leidinggevende verder aan de slag gaat om met het hele team invulling te geven aan de opgave van onze directie."

De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure, is Bart-Jan het ook geworden.