Mark Vermeer directeur Digitale Overheid bij BZK

Mark Vermeer wordt met ingang van 1 november 2022 directeur Digitale Overheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Dr. W.W.M. (Mark) Vermeer is thans directeur Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair en Onderzoek bij de gemeente Rotterdam. Daarvoor werkte hij als programmadirecteur en Chief Information Officer voor diezelfde gemeente. Mark studeerde Econometrie (Bestuurlijke Informatica) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde aan de Faculteit der Informatica van de Universiteit Twente.

De focus van de directeur zal liggen op de nieuw te vormen direc­tie, waarbij verbe­tering van de kwaliteit van de interne organisatie voorop staat. De expertise op het gebied van digitalisering mag naar een hoger niveau worden getild en de directeur vervult daarin een coördinerende voortrekkersrol.

Marieke van Wallenburg, directeur-generaal Digitalisering en Overheidsorganisatie, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: “Ik ben ontzettend blij met de komst van Mark naar het Ministerie van BZK. Met Mark krijgen we een directeur met ruime ervaring op het snijvlak van beleid en uitvoering en veel kennis van digitalisering bij de overheid. Hij heeft de vaardigheden en het gezag om samen met alle samenwer­kingspartners te werken aan het realiseren van de ambities voor de digitale overheid. Ik verheug me op onze samenwerking!”

Mark Vermeer: “De manier waarop de overheid omgaat met digitalisering staat volop in de belangstelling. Na vele jaren op lokaal niveau met dit onderwerp aan de slag te zijn geweest, kijk ik er enorm naar uit om daar in deze rol een bijdrage aan te leveren. Nu vanuit het Rijk, maar uiteraard in samenwerking met de vele organisaties waaruit de (digitale) overheid bestaat.”

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Binnen­landse Zaken en Koninkrijksrelaties. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.