Michel Heijdra directeur Energiemarkt tevens plaatsvervangend directeur-generaal bij EZK

Michel Heijdra is met ingang van 1 juli 2022 benoemd als directeur Energiemarkt, tevens plaatsvervangend directeur-generaal van het directoraat-generaal Klimaat en Energie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Michel startte half februari als waarnemend directeur Elektriciteit en waarnemend plaatsvervangend Directeur-Generaal wegens ziekte van Ernst-Paul Nas. In het kader van de herinrichting van het directoraat-generaal Klimaat en Energie (DG K&E) is de functie van Directeur Elektriciteit aangepast naar de functie van Directeur Energiemarkt.

De heer dr. M. (Michel) Heijdra is sinds 2016 directeur Buitenlandse Financiële Betrekkingen bij het ministerie van Financiën en vanaf 2019 tevens plaatsvervangend thesaurier-generaal. Daarvoor heeft hij diverse functies vervuld bij onder meer De Nederlandsche Bank, het ministerie van Financiën, de VU in Amsterdam en Mc Kinsey and Co.

Michel heeft masters in de studies Natuurkunde, Filosofie en Wetenschapstheorie. Hij is in 2009 gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Sandor Gaastra, SG DG K&E: "Met Michel heeft DGKE een zeer ervaren directeur Energiemarkt en tevens plaatsvervangend DG gevonden. Michel heeft immers bij Financiën zijn sporen in zowel de directeurs- als de plaatsvervangend DG-rol al meer dan verdiend. En die ervaring komt op dit moment ook buitengewoon van pas, nu het bij de aanpak van de klimaat- en energietransitie en van de energiecrisis als gevolg van de oorlog in Oekraïne alle hens aan dek is. Michel heeft als waarnemend plaatsvervangend DG vanaf februari al zijn grote meerwaarde voor DGKE laten zien."

Michel Heijdra: "Met veel plezier ben ik in een onrustige tijd bij DGKE mogen beginnen. Van het begin af aan heb ik me erg welkom gevoeld bij EZK om met een grote groep betrokken medewerkers te werken aan zowel de crisisdossiers als aan het beleid voor de lange termijn om de energietransitie vorm te geven. Ik ben blij deze rol te kunnen voortzetten."

Voor deze procedure is door Bureau ABD een ‘melden en benoemen-procedure‘ ingezet omdat Michel deze rol al sinds half februari waarnam.