Nina Leemhuis MT-lid Financieel advies en bedrijfsvoering bij JenV

Nina Leemhuis start op 1 oktober 2022 als MT-lid Financieel advies en bedrijfsvoering bij het directoraat-generaal Straffen en Beschermen van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Nina Leemhuis

Het directoraat-generaal Straffen en Beschermen (DGSenB) staat voor het voorkomen van slachtofferschap en daderschap. Het ondersteunen en beschermen van slachtoffers van criminaliteit en kwetsbare personen, het straffen van daders én hierbij werken aan een goede terugkeer in de samenleving voor het verminderen van de recidivebieden. Dat kunnen we niet zonder partners als gemeenten, de zorg, het sociaal domein, reclasseringsorganisaties, bedrijven en diverse anderen.

De afdeling Financieel advies en bedrijfsvoering heeft een centrale plek binnen DGSenB en adviseert over alle opgaven en aan alle teams binnen het DG over financiën en bedrijfsvoering in de brede zin van het woord. Dit doet de afdeling door nauw aan te sluiten bij de rest van het DG en proactief (oplossings)gericht te adviseren. Daarnaast is het van belang dat de P&C-cyclus dienstbaar blijft aan de beleidsprocessen. Dit vraagt continu aandacht en nauwe afstemming met DFEZ, taakorganisaties en andere stafdirecties van JenV. Het cluster Bedrijfsvoering streeft blijvend resultaten van een hoog niveau na door klantgericht te werken.

Justus Kox, directeur Advies, Regie en Centrale autoriteit: 'Nina is met haar motiverende aanpak in staat om mensen in beweging te krijgen.'

Nina Leemhuis: 'Zowel bij het ministerie van JenV als bij de politie heb ik met veel plezier mijn teams sterker verbonden met de binnen- en buitenwereld. Ik kijk er erg naar uit om vol vertrouwen met de collega’s, het departement en de andere ketenpartners uitvoering te geven aan de grote maatschappelijke opgaves die er liggen.'

N.W.F. (Nina) Leemhuis werkt momenteel bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. De afgelopen jaren gaf zij leiding aan teams van het kwartier Informatiebeveiliging van de Nationale Politie, en de afdeling Staf en Bedrijfsvoering van het directoraat-generaal Politie en Veiligheidsregio’s. Nina vervulde verschillende functies bij de ministeries van Justitie en Veiligheid en Buitenlandse Zaken. Zij studeerde internationaal recht aan het University College Utrecht en de Universiteit Maastricht.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en DG Straffen en Beschermen van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.