Peter Schmeitz MT-lid Energietransitie en Leefomgeving bij EZK

Peter Schmeitz wordt per 1 september 2022 benoemd als MT-lid Energietransitie en leefomgeving bij de directie Strategie Energiesysteem van het directoraat-generaal Klimaat en Energie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Peter Schmeitz

Drs. P. (Peter) Schmeitz is momenteel waarnemend MT-lid Energietransitie en Leefomgeving bij het DG Klimaat en Energie. Daarvoor was hij programmamanager Energie en Samenleving bij EZK. Peter studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente.

Reinier Koppelaar, waarnemend directeur Strategie Energiesysteem: 'Ik ben heel blij dat Peter wil doorgaan op de functie die hij vanaf de start van directie Strategie Energietransitie heeft waargenomen. Peter brengt niet alleen ruime ervaring mee op de dossiers waarover hij zal gaan, maar heeft ook een neus voor een vernieuwende en strategische aanpak. Hij werkt van nature zonder ego, vanuit de verbinding en heeft zijn radar scherp afgesteld op wat er speelt in de omgeving. Die kwaliteiten maken hem als MT-lid een heel prettige collega, die ook klaar staat voor zijn team.'

Peter: 'De inhoudelijke opgaven in de leefomgeving zijn ambitieus en complex, maar complexer nog is de opgave hoe we ons als overheid organiseren om onze ambities werkbaar te maken. Wat mij drijft is het beter laten functioneren van het geheel. De positie van MT-lid Energietransitie en Leefomgeving is voor mij een ideaal speelveld om mijn talenten optimaal in te zetten voor deze uitdaging.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het DG Klimaat en Energie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.