Reinier Koppelaar MT-lid/plaatsvervangend directeur Energiemarkt bij EZK

Reinier Koppelaar wordt met ingang van 5 september 2022 benoemd als MT lid en plaatsvervangend directeur Energiemarkt bij het directoraat-generaal Klimaat en Energie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Reinier Koppelaar

Reinier Koppelaar was plaatsvervangend directeur/MT lid Warmte & Ondergrond bij DGK&E. Tijdens de herinrichting van het DGK&E heeft hij de rol van waarnemend directeur Strategie Energiesysteem vervuld. Per 5 september zal de nieuwe directeur Strategie Energiesysteem starten en wordt Reinier plaatsvervangend directeur Energiemarkt.

Reinier heeft Internationale Economie en Economische geografie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht.

Sandor Gaastra, DG K&E: "Reinier heeft de afgelopen maanden als relatieve nieuwkomer vanuit VWS bij DGKE uitstekend werk verricht als kwartiermaker voor de directie Strategie Energiesysteem. Met de benoeming van Maxine Tillij als directeur, schuift Reiner naar zijn definitieve positie van plaatsvervangend directeur energiemarkt. Ook Reinier brengt met zijn achtergrond in de crisisorganisatie voor COVID19 veel ervaring mee, die we bij DGKE hard nodig hebben."

Reinier Koppelaar: "Ik heb genoten van de kwartiermakersfase bij SE, er ligt een stevige basis en ik draag het stokje dan ook met een gerust hart over. De periode bij SE heeft mij bovendien veel geleerd over het energiesysteem in brede zin. Die bagage ga ik nu graag inzetten bij de directie Energiemarkt waar beleid en wetgeving voor alle energiesectoren wordt gemaakt. Specifiek zal ik me weer bezig houden met de warmtetransitie, zeer urgent met de huidige situatie op de gasmarkt."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen in het kader van de reorganisatie van het directoraat-generaal Klimaat en Energie bij EZK.