Catharine aan ‘t Goor hoofd Werkloosheid, tevens plaatsvervangend directeur Werknemersregelingen bij SZW

Catharine aan ’t Goor start op 1 oktober 2022 als hoofd Werkloosheid, tevens plaatsvervangend directeur Werknemersregelingen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Terugkeer naar werk en inkomensondersteuning voor mensen die (tijdelijk) niet zelf in hun onderhoud kunnen voorzien: dat is het terrein van de directie Werknemersregelingen, in het hart van de sociale zekerheid. De kern vormen de werknemersverzekeringen en ander beleid gericht op werknemers en werkgevers. Hiermee is directie de belangrijkste opdrachtgever van UWV. Er wordt gewerkt op basis van de integrale 'ketenbenadering' waarbij uitvoering en beleid nauw samenwerken, zodat signalen uit de uitvoering en van burgers goed kunnen betrekken bij beleidsvoorbereiding en wetgeving. Ook werkgevers- en werknemersorganisaties zijn daarbij belangrijke partners.

In het hart van de sociale zekerheid zal Catharine als hoofd Werkloosheid gaan starten. Zij zal gaan leidinggeven aan een team van 20 mensen. De afdeling draagt bij aan werk en bestaanszekerheid van werkzoekenden via een goed werkende werkloosheidswet. Naast haar functie als afdelingshoofd zal Catharine de rol van plaatsvervangend directeur gaan vervullen.

Momenteel is Catharine tactisch manager bij de IND waar haar aandachtsgebieden de vestiging Juridische Zaken in Den Haag en de veranderopgaven bij Juridische Zaken en Human Resources waren. In voorgaande jaren was Catharine operationeel manager bij de IND. Catharine studeerde Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hanzehogeschool en heeft haar Doctoraal Nederlands Recht behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Araya Sumter, directeur Werknemersregelingen: “Met de komst van Catharine wordt de directie op sterkte gebracht. Catharine brengt met haar juridische achtergrond, jaren van management ervaring en een grote mate van ervaring in de uitvoering, veel kennis mee die SZW goed kan benutten. Catharine is mensgericht, straalt rust en tegelijkertijd energie uit. Samen met de collega’s van de afdeling zal Catharine zich inzetten voor de werk- en bestaanszekerheid van werkzoekenden in Nederland, daar heb ik het volste vertrouwen in. Ik kijk uit naar de samenwerking!”

Catharine: “Ik kijk er naar uit om me samen met mijn nieuwe collega’s in te gaan zetten voor werk en bestaanszekerheid van werkzoekenden. Een goed werkende werkloosheidwet en dito uitvoering van dit beleid door het UWV is vooral mogelijk door dichtbij de werkzoekende en het UWV te zijn en te blijven. Aan deze ambitie van SZW committeer ik me graag en ik hoop daaraan met mijn uitvoeringsachtergrond een mooie bijdrage te kunnen leveren.”

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.