Vertrek Loes Mulder bij SZW

Loes Mulder heeft aangegeven dat zij zal stoppen als secretaris-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met plezier blijft ze aan tot 1 januari 2023, ten behoeve van een goede overdracht. Ze is SG sinds 2016.

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip: “Loes heeft vandaag bekendgemaakt dat zij 1 januari 2023 stopt bij SZW. Na 6 jaar. Dat vind ik ontzettend jammer, en we zullen haar enorm missen. Loes is bij uitstek een moderne SG. Die met haar enthousiasme en gedrevenheid, én vanuit haar brede ervaring, het beste uit opgaven en mensen probeert te halen. Het is fijn te weten dat Loes komende periode ‘gewoon’ nog hard met ons aan de slag is en zal zorgen voor een zorgvuldige overdracht aan haar opvolger.”

Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten: “In de afgelopen jaren heeft Loes heeft op haar eigen, karakteristieke wijze leiding gegeven aan SZW. Als baken van rust, met een nuchtere en open blik op de wereld en met een integere manier van werken. In alles wat zij doet staan mensen centraal. De mensen in de samenleving, voor wie we het doen. Maar zeker ook de mensen in de organisatie. Ze heeft een groot hart voor de uitvoering en heeft zich hard ingespannen om het belang daarvan meer op de politieke agenda te krijgen. Met resultaat! We gaan Loes ongelooflijk missen en zijn haar heel dankbaar voor alles wat ze voor het departement en voor ons allemaal heeft betekend.”

Drs. L. (Loes) Mulder was daarvoor directeur-generaal voor de Algemene Bestuursdienst. Eerder was zij directeur-generaal Vreemdelingenzaken, destijds onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vanaf 2012 bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Loes Mulder studeerde Beleid en Bestuur in Internationale Organisaties aan de Rijksuniversiteit Groningen.