Marc Kerdijk afdelingshoofd Juridische Zaken en Vaktechniek DG Toeslagen bij Financiën

Marc Kerdijk start op 1 oktober 2022 als afdelingshoofd Juridische Zaken en Vaktechniek bij DG Toeslagen bij het ministerie van Financiën.

Het afdelingshoofd Juridische Zaken en Vaktechniek (JZ&VT) geeft binnen de directie Strategie, Recht & Beleid (SR&B) leiding aan ruim 20 professionals. Het afdelingshoofd JZ&VT is de ‘hoogste jurist’ van het DG Toeslagen en heeft een belangrijke taak in het creëren van een goede balans in de handhavingsstrategie, toepassing van de menselijke maat en ‘ruimte in het recht’. Een sterke maatschappelijke oriëntatie, inhoudelijke scherpte en affiniteit met (de doelgroep van) toeslagen is nodig voor de opgaven die er liggen.

Marc Kerdijk werkt sinds 2016 bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als hoofd van de afdeling Arbeidsmarkt, Bestuurlijk en Wetgeving Algemeen en heeft in die hoedanigheid ook nu al een sterke verbinding met het domein van toeslagen. Hiervoor werkte hij als teamleider en plaatsvervangend hoofd bij de Inspectie SZW (sinds 1 januari 2022 'Nederlandse Arbeidsinspectie'). Marc studeerde rechtsgeleerdheid in Leiden.

Julien Spliet, Directeur Strategie, Recht & Beleid, tevens plaatsvervangend DG TSL: “Ik ben enorm blij met de komst van Marc. Niet alleen vanwege zijn brede juridische en leidinggevende ervaring, maar ook vanwege de creativiteit en ‘blik van buiten’ die hij meebrengt.”

Marc: “Het vinden van balans tussen het toepassen van maatwerk enerzijds en het aanpakken van fraude anderzijds zal de komende jaren breed binnen de overheid aan de orde zijn. Juist op het terrein waar dit door burger en ambtenaar het meest is gevoeld, is die uitdaging het grootst. Ik kijk er naar uit om er samen met mijn nieuwe collega’s mee aan de slag te gaan!”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en DG Toeslagen. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.