Bart Hoogveldt afdelingshoofd Farmacotherapeutische Groep bij het Agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Bart Hoogveldt start op 1 oktober 2022 als afdelingshoofd Farmacotherapeutische Groep bij het Agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG). Het aCBG valt onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bart Hoogveldt

In het domein van de geneesmiddelen is er veel in ontwikkeling en het aanbod van nieuwe geneesmiddelen is groot. Bart gaat leidinggeven aan 25 professionals die werken aan de beoordeling van het registratiedossier van humane geneesmiddelen op het gebied van de neurologie, psychiatrie, anesthesiologie, oogheelkunde, reumatologie en dermatologie. Het team is verantwoordelijk voor de inhoudelijke beoordeling van geneesmiddelonderzoek, afgifte van handelsvergunningen, wetenschappelijk advies aan farmaceutische bedrijven, onderhoud van het registratiedossier en de procescoördinatie.

Directeur Paula Loekemeijer: 'Bart neemt veel enthousiasme, relevante werkervaring en coachende kwaliteiten mee naar het aCBG.  Wij zien uit naar een prettige samenwerking.

Bart Hoogveldt studeerde Biomedische gezondheidswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 2000 heeft hij zich verder ontwikkeld in diverse functies binnen de farmaceutische industrie, waaronder country manager bij Lundbeck en general manager bij Vifor Fresenius Medical Care Renal Pharma. Sinds 2018 is Bart commercieel manager Recordati Benelux waar hij leiding geeft aan het commerciële team voor Nederland.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren. Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.