Annemieke Nienhuis hoofd Beleidscontrol, tevens plaatsvervangend directeur Financieel Economische Zaken bij LNV

Annemieke Nienhuis wordt per 31 oktober 2022 benoemd als hoofd Beleidscontrol, tevens plaatsvervangend directeur Financieel Economische Zaken bij de directie Financieel Economische Zaken van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Annemieke Nienhuis

Nederland staat voor een grote opgave: de transitie naar een duurzame en toekomstbestendige landbouw en visserij, het behoud van een gezonde natuur en een veilige en duurzame voedselproductie. De afdeling Beleidscontrol toetst of de plannen van het ministerie van LNV binnen het budget blijven. Om wat voor plannen het gaat? Denk aan het stikstofbeleid, het mestbeleid, verduurzaming van de intensieve veehouderij of de kwaliteit van natuur en water. Onderwerpen die impact hebben op burgers, boeren, flora en fauna.

A. (Annemieke) Nienhuis is sinds 2019 programmamanager Eigenaarsondersteuning, Bedrijfsvoering en Financiën bij het directoraat-generaal Politie en Veiligheidsregio’s van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Met haar team adviseert zij aan de directeur-generaal en bewindspersonen van JenV over de financiën en bedrijfsvoering van politie. Daarvoor vervulde  zij verschillende financiële functies bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (onder andere als leidinggevende) en bij de directie FEZ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Annemieke studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, waar zij ook de opleiding tot Registercontroller volgde. Tevens nam zij deel aan het High Potential Programma van JenV en aan het ABD Kandidatenprogramma.

Rogér van Lier, directeur FEZ: 'FEZ ziet uit naar de komst van  Annemieke. Zij vormt met al haar kennis en ervaring een mooie aanvulling binnen het MT FEZ. Kennis en ervaring die zij kan inzetten om LNV te ondersteunen bij de grote maatschappelijke opgaven die er liggen. Tevens brengt zij veel ervaring met zich mee in het ontwikkelen van teams waarmee zij ook kan bijdragen om de directie FEZ verder door te ontwikkelen.'

Annemieke: 'Ik kijk erg uit naar mijn start bij LNV. Na tien jaar werkzaam te zijn geweest bij verschillende onderdelen van JenV wil ik graag een nieuw beleidsterrein leren kennen, waarbij de tastbare opgaven van LNV mij erg aanspreken. Ook de ontwikkelopgave bij de directie FEZ spreekt mij zeer aan omdat ik hou van “bouwen” en doorontwikkelen op het werk. De stap naar plaatsvervangend directeur is voor mij een mooi vervolg op mijn deelname aan het ABD Kandidatenprogramma en een interessante nieuwe uitdaging.'   

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van EZK. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.