Maaike van Asten MT-lid en tevens plaatsvervangend directeur Kernenergie bij EZK

Maaike van Asten is per 1 juli 2022 benoemd als MT-lid Kernenergie, tevens plaatsvervangend directeur Kernenergie van het directoraat-generaal Klimaat en Energie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Maaike van Asten

Maaike van Asten was hiervoor plaatsvervangend (en waarnemend) directeur Energiemarkt bij het DG Klimaat en Energie. Zij had in die rol het team Wind op Zee, het cluster Elektriciteit en nucleair in haar pakket. Tijdens de recente reorganisatie van het DG Klimaat en Energie was Maaike kwartiermaker voor de nieuwe programmadirectie Kernenergie. Maaike studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Michel Heijdra, directeur Energiemarkt: 'We zijn heel blij met de komst van Maaike op deze plek omdat het de continuïteit binnen dit onderwerp borgt en Maaike een ervaren manager is. Die ervaring is zeer welkom in deze nieuw op te bouwen directie.'

Maaike van Asten: 'Er ligt op het terrein van kernenergie een uitdagende opgave uit het coalitieakkoord. Ik zie het als een mooie opdracht om samen met de collega’s en betrokken stakeholders te bouwen aan deze opgave en zo een bijdrage te leveren aan de uitdagingen waar het DG Klimaat en Energie voor staat.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen in het kader van de reorganisatie van het directoraat-generaal Klimaat en Energie bij EZK.