Heleen van Gorcum afdelingshoofd Advies bij Financiën

Heleen van Gorcum wordt per 17 oktober 2022 benoemd tot afdelingshoofd Advies bij de directie Bestuursondersteuning en Advies bij het ministerie van Financiën.

De afdeling Advies valt onder de Directie Bestuursondersteuning en Advies (BOA) bij pSG Financiën. In de functie van afdelingshoofd Advies zal Heleen zich bezighouden met een (verdere) stevige positionering van de afdeling binnen het departement, de politiek-bestuurlijke advisering van ambtelijke en politieke top en de versteviging van het departementaal coördinatiecentrum crisisbeheersing dat een onderdeel vormt van de directie BOA.

Heleen volgt Jacqueline Dees op die per 1 augustus 2022 de overstap heeft gemaakt naar JenV als MT-lid Slachtofferbeleid.

Heleen van Gorcum (1982) is sinds 2008 werkzaam bij het Ministerie van Financiën. Vanaf 2018 vervult zij de rol van plaatsvervangend Hoofd EU bij de Directie Buitenlandse Financiële Betrekkingen. Daarvoor was zij onder andere coördinerend beleidsmedewerker bij de afdeling Financiële Stabiliteit van de directie Financiële Markten van de Generale ThesaurieT. Heleen studeerde International Economics & Business (doctoraal) aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

Joris Wouters, directeur Bestuursondersteuning en Advies: “Ik ben enorm verheugd over de komst van Heleen. Ze kent het departement goed en dat is op de plek van hoofd van de afdeling Advies een pré. Daarnaast heeft ze de afgelopen jaren leidinggevende ervaring opgedaan als plaatsvervangend hoofd. Ik heb haar leren kennen als iemand die rust en overzicht houdt op inhoud en proces en zie in haar bovenal een leidinggevende die de noden van de medewerkers van de afdeling Advies voorop heeft staan. Ik heb er alle vertrouwen in dat met de komst van Heleen het MT van de directie BOA weer op volle sterkte is.”

Heleen: “Vorig jaar heb ik met veel plezier deze functie al een aantal maanden mogen waarnemen. De afdeling Advies heeft een spilfunctie in het departement waar alle onderwerpen, van toeslagen en belastingen tot begrotingsbeleid en EU advisering, langs- en samenkomen. De dynamiek die dat met zich meebrengt vind ik uitdagend. Ik kijk er naar uit om met de afdeling Advies in verbinding met alle betrokkenen dit in goede banen te leiden.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en directie BOA. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.