Asli Turkes afdelingshoofd Gegevensuitwisseling bij SZW

Asli Turkes start op 17 oktober als afdelingshoofd Gegevensuitwisseling bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Asli heeft als taak om de nieuwe afdeling Gegevensuitwisseling op te zetten. Deze afdeling zal een centrale plaats binnen de keten van de sociale zekerheid innemen. De afdeling Gegevensuitwisseling zal zich richten op de verantwoorde, efficiënte en effectieve inzet van gegevensuitwisseling in ketens én op de digitale infrastructuur binnen het domein van werk en inkomen binnen de overheid. Daarnaast staat deze afdeling in nauwe verbinding met ketenpartners als UWV, Sociale Verzekeringsbank, het Inlichtingenbureau en gemeenten (Vereniging van Nederlandse Gemeenten).

Momenteel is Asli werkzaam bij de Nationale Ombudsman als sectorhoofd Werk, Inkomen en Onderwijs. Daarvoor heeft zij meerdere functies vervuld bij het Nederlands Forensisch Instituut waarvan de meest recente functies manager Accountmanagement en Research en Development en waarnemend hoofd Juridische Zaken. In 2002-2004 heeft zij als rijkstrainee gewerkt bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Asli studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en heeft verschillende postdoctorale vakken gevolgd in Public Administration aan de Universiteit Leiden en Instituut Clingendael. Ze nam onlangs deel aan het ABD Kandidatenprogramma.

Jan IJzerman, directeur Stelsel en Volksverzekering: "Ik ben ontzettend blij met de komst van Asli naar het ministerie van SZW. Asli heeft een scherpe blik vanuit het perspectief van de burger dat ons verder gaat helpen. Ze brengt positieve energie en pit. Ik verheug me op onze samenwerking!"

Asli Turkes: "In een goed werkend sociaal zekerheidsstelsel kan gegevensuitwisseling op een verantwoorde manier het verschil maken in het bereiken, ondersteunen en helpen van burgers. Dat is volgens mij één van de belangrijke taken van de overheid. Heel goed dat er hier nu extra aandacht voor komt door het opzetten van een eigen afdeling. Ik heb er veel zin in om samen met het team en de ketenpartners mijn steentje bij te dragen aan een betere dienstverlening van de overheid."

De werving en selectie is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De vacature is zoals gewoonlijk breed bekendgemaakt zodat iedereen kon solliciteren.