Jeske de Lint hoofd Huurbeleid bij BZK

Jeske de Lint wordt met ingang van 19 september 2022 hoofd Huurbeleid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hiermee gaat Jeske ook de rol als plaatsvervangend directeur van de directie Wonen vervullen.

De afdeling Huurbeleid valt onder directie Wonen en is verantwoordelijk voor beleid en regelgeving in de huursector. Naast de wet- en regelgeving in de sociale huursector en de aanpak van excessen in de huurmarkt ligt daar momenteel ook een grote opgave ten aanzien van het reguleren van de middenhuur.

J. (Jeske) de Lint is sinds 2019 hoofd Koop- en Kapitaalmarkt bij directie Wonen. Van 2018 tot 2019 was zij plaatsvervangend hoofd Koop- en Kapitaalmarkt. Daarvoor vervulde zij de functie van adviseur op het kiesgroepkantoor bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington DC.

Jeske studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Hans Ton, directeur Wonen: "Met haar overstap naar Huurbeleid ontstaat er een win-win situatie. Jeske maakt een mooie stap, de directie kan langer van haar kwaliteiten genieten. Ik ben blij dat we een bekend gezicht op het huurbeleid hebben kunnen vangen en daarmee continuïteit kunnen bieden."

Jeske de Lint: "Ik kijk er naar uit om binnen de directie Wonen te blijven en na vier jaar met name met de koopmarkt bezig te zijn geweest mij op het huurbeleid te richten. De betaalbaarheid van het wonen staat voor veel huurders onder druk en de schaarste leidt op sommige plekken tot onwenselijke praktijken. Ik ben gemotiveerd om samen met het team aan deze belangrijke opgaven te werken."

Deze vacature was niet opengesteld, omdat er sprake is van een horizontale switch binnen de eigen directie. Hierdoor komt er een vacature vrij.