Michiel Geschiere directeur Langdurige Zorg bij VWS

Michiel Geschiere start op 17 oktober 2022 als directeur Langdurige Zorg (LZ) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij volgt hiermee Theo van Uum op, die een overstap maakt naar de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Michiel werkt al vanaf 2018 als manager en plaatsvervangend directeur bij de directie Langdurige Zorg. Daarvoor was hij bij dit departement manager bij de directie Macro-economische vraagstukken en arbeidsmarkt (MEVA) en werkte hij als projectleider bij de directie maatschappelijke ondersteuning. Michiel begon zijn loopbaan bij het ministerie van Financiën.

Marieke Kleiboer, waarnemend directeur-generaal Langdurige Zorg: "Michiel is energiek, heeft visie op de langdurige zorg en de eigen organisatie en heeft een goed track record in samenwerking met een veelheid aan stakeholders en belangen (meest recent nog het Programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor ouderen)."

Michiel: "Goede langdurige zorg toegankelijk houden voor (zeer) kwetsbare mensen is een complexe opdracht die ertoe doet. Ik kijk er naar uit om samen met de kundige en betrokken collega’s van de directie Langdurige Zorg, andere directies en onze partners in het veld de Langdurige Zorg van de toekomst verder vorm te geven."

De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.