Lenneke Parie programmamanager Meldkamer, Crisiscommunicatie en Alerteren bij JenV

Lenneke Parie start op 24 oktober 2022 als programmamanager Meldkamer, Crisiscommunicatie en Alerteren (MCA) bij het DG Politie en Veiligheidsregio’s van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het programma MCA opereert op het boeiende snijvlak van veiligheid, bestuur en technologie in een wereld waar elke seconde telt. Samen met crisispartners en andere departementen wordt er gewerkt aan continuïteit, optimalisatie en innovatie van verschillende vitale processen. Belangrijke thema’s zijn onder andere informatieveiligheid, innovatie, besturing en het zorgen voor adequate wet- en regelgeving. Het programma is toe aan een volgende stap in haar ontwikkeling en vraagt om een integrale aanpak, om meer samenhang tussen dossiers te creëren en de samenwerking te verbeteren. Focus ligt op de ontwikkeling van strategie en visie op het domein in combinatie met de realisatie van complexe beleids- en uitvoeringstrajecten. Tot slot ligt er een belangrijke opgave in het verbeteren van de regierol op het realiseren van beleidsdoelen.

Lenneke Parie werkt sinds 2013 bij BZK, waarvan de laatste jaren als hoofd van de afdeling Veiligheid bij DG Koninkrijksrelaties. In deze functie stond zij reeds in nauw contact met diverse onderdelen van JenV en met uitvoerende organisaties als politie en de Koninklijke Marechaussee. Daarvoor was zij werkzaam bij provincie Zuid-Holland. Lenneke studeerde Bestuur- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

Paul Gelton, directeur Veiligheidsregio’s, Crisisbeheersing en Meldkamer: “Lenneke begint op een belangrijk moment in deze functie. Ik zie in haar de manager met de juiste kwaliteiten om de veranderingen gezamenlijk met het team in het toch wel complexe netwerk vorm te geven. Met haar ruime ervaring van de bestuurskern van BZK in haar achterzak, met haar enthousiasme en haar verbindende kracht kijk ik uit naar de samenwerking op dit mooie domein.”

Lenneke Parie: “Een wereld waarin letterlijk elke seconde telt, een wereld waarin politiek/bestuur, uitvoering en techniek samen komen. Een wereld waarin deze dimensies zich niet altijd vanzelfsprekend laten rijmen, maar waarin dat wel wordt verlangd voor de veiligheid van de burgers. Ik kijk ernaar uit om aan deze opgave een steentje te mogen bijdragen samen met de collega’s in het programma, binnen het DG en met de partners in het netwerk.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en DG Politie en Veiligheidsregio’s van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.