Mark te Pas MT-lid Algemene Economische Politiek bij EZK

Mark te Pas wordt met ingang van 15 september 2022 MT-lid Algemene Economische Politiek bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Mark te Pas

Mark wordt  MT-lid van het cluster Macro, Ordening en Duurzame Economie (MODE). Dit cluster is verantwoordelijk voor advisering en analyse op de terreinen macro-economie, ordening en duurzame economie en het ambtelijk fondsbeheer van het Nationaal Groeifonds. Vanuit economisch perspectief wordt gewerkt aan het versterken van de beleidskwaliteit op EZK-thema’s als energietransitie, het innovatiebeleid en de relatie tussen economie, veiligheid en strategische autonomie.
 
Mark te Pas is vanaf januari 2019 werkzaam als coördinerend beleidsmedewerker bij Algemene Economische Politiek (AEP). Hij studeerde Economie aan de Universiteit van Tilburg en International relations aan de Universiteit van Amsterdam.

Suzanne Kok, directeur Algemene Economische Politiek: 'Mark is een betrokken manager met veel aandacht voor de ontwikkeling van de mensen en het team. Het MODE-cluster sluit bovendien perfect aan bij zijn kennis en enthousiasme. Ik ben erg blij dat hij ons managementteam komt versterken.'

Mark te Pas: 'AEP en het cluster MODE in het bijzonder werken aan zeer belangrijke thema’s voor de toekomst van Nederland. Ik ben heel enthousiast om hier met het hele team mee aan de slag te gaan.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.