Lieke Franken sectiehoofd OCW bij Inspectie der Rijksfinanciën

Lieke Franken is per 9 september 2022 benoemd tot Sectiehoofd OCW bij de Inspectie der Rijksfinanciën bij Financiën waar zij verantwoordelijk is voor OCW, dat voorheen samen met EZK in één sectie was ondergebracht.

De sectie OCW valt onder de Inspectie der Rijksfinanciën bij het directoraat-generaal Rijksbegroting van Financiën. In de functie van Sectiehoofd OCW bij de IRF zal Lieke de recent apart gevormde sectie OCW verder ontwikkelen en zich inzetten voor doeltreffend en doelmatig onderwijsbeleid. Lieke was sinds begin van 2022 reeds waarnemend sectiehoofd OCW.

Lieke is sinds februari waarnemend sectiehoofd OCW bij de IRF. Daarvoor was ze plaatsvervangend hoofd bij sectie VWS, inspecteur bij dezelfde sectie en auditor bij de Algemene Rekenkamer. Ze studeerde Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Coen Hogendoorn, Directeur Inspectie der Rijksfinanciën: “Met Lieke krijgt de sectie OCW een inhoudelijk gedreven sectiehoofd met oog voor de relatie en de ontwikkeling van haar medewerkers. Lieke heeft ervaring bij verschillende secties bij de Inspectie der Rijksfinanciën. Lieke heeft zich daar al meermaals duidelijk bewezen en ook als waarnemend sectiehoofd vanaf februari al haar meerwaarde voor de sectie OCW laten zien.”

Lieke Franken: “De IRF staat voor mij voor gezonde overheidsfinanciën en een goed besluitvormingsproces. Allebei zaken die heel belangrijk zijn, maar zeker niet vanzelf tot stand komen. Dat ik hier bij IRF sectie OCW aan bij kan dragen, geeft mij elke dag veel energie om aan de slag te gaan. Ik zie ernaar uit om hier samen met mijn collega’s verder aan te bouwen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Directie van Financiën. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.