Nadine van Engen sectiehoofd Inspectie der Rijksfinanciën

Nadine van Engen is per 27 juli 2022 benoemd tot sectiehoofd IRF JenV en RESO bij het ministerie van Financiën. Zij volgt Hans de Pooter op die een nieuwe uitdaging is aangegaan buiten de Rijksoverheid.

De sectie JenV/RESO valt onder de Inspectie der Rijksfinanciën bij het directoraat-generaal Rijksbegroting van Financiën. In de functie van Sectiehoofd IRF JenV/RESO zal Nadine zich bezighouden met het ontwikkelen van de sectie en doeltreffend en doelmatig justitie- en veiligheidsbeleid.

Nadine was eerder plaatsvervangend hoofd van de secties VWS en LNV bij de IRF. Ze studeerde Sociologie en Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in de Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en het ministerie van OCW.

Coen Hogendoorn, Directeur Inspectie der Rijksfinanciën: “Met Nadine heeft de sectie JenV/RESO een inhoudelijk en enthousiast nieuw sectiehoofd gekregen. Nadine heeft ervaring bij verschillende secties van de Inspectie der Rijksfinanciën. Die ervaring komt haar goed van pas om de sectie te leiden. Gecombineerd met haar inhoudelijke aanpak met oog voor de relatie zal Nadine van meerwaarde zijn.”

Nadine van Engen: “De IRF is voor mij de plek waar budget, beleid en belangen samenkomen. Het is een eer de minister van Financiën met de sectie te mogen adviseren over belangrijke thema’s als asiel, ondermijning, de justitiële keten en de arbeidsvoorwaarden van overheidssectoren. Extra bijzonder is dat ik terugkeer naar de sectie waar ik in 2017 als IRF’er begon. Ik heb er heel veel zin in.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Directie van Financiën. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.