Lara Ankersmit hoofddirecteur Communicatie en Nieuws bij het CBS

Lara Ankersmit is met ingang van 1 december 2022 benoemd tot hoofddirecteur Communicatie en Nieuws én lid van het Directieberaad van het CBS.

Lara Ankersmit

Lara Ankersmit is op dit moment werkzaam bij het Financieele Dagblad als adjunct-hoofdredacteur Digitaal & podcast en Head of Digital product. Zij is een ervaren manager in de mediawereld, met ruime ervaring op het snijvlak van redactie, innovatie en data. Zo was Ankersmit eerder werkzaam bij de NOS, Telegraaf en NRC. Zij volgt Mike Ackermans op die eerder dit jaar als directeur-bestuurder naar Stichting Omroep Zeeland is vertrokken.

Directeur-generaal van het CBS, Angelique Berg, zegt over de benoeming: 'Ik ben heel blij dat we in Lara Ankersmit een nieuwe hoofddirecteur hebben gevonden. Zij heeft ontzettend veel ervaring in de mediawereld en heeft haar sporen verdiend met het ontwikkelen van innovatieve producten voor verschillende doelgroepen. Ontzettend fijn dat zij de overstap wil maken naar het CBS en ons verder gaat helpen bij het nog breder onder de aandacht brengen van informatie, data en feiten voor een breed publiek. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met haar, ook in het DB. Ik denk dat zij een waardevolle aanvulling zal zijn voor het CBS en wens haar heel veel succes.'

'Het zorgen dat CBS-data, statistieken en informatie voor een breed publiek via verschillende kanalen beschikbaar zijn, is voor mij een mooie opgave. Betrouwbare en onafhankelijke informatie is en blijft immers belangrijk. Ik kijk uit naar de samenwerking en heb veel zin om aan de slag te gaan bij het CBS', aldus Ankersmit.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het CBS. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.