Michiel Tunnissen kwartiermaker/afdelingshoofd Werkgevers bij SZW

Michiel Tunnissen is per 1 oktober 2022 kwartiermaker/afdelingshoofd van de nieuw op te richten afdeling Werkgevers bij de directie Werknemersregelingen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Terugkeer naar werk en inkomensondersteuning voor mensen die (tijdelijk) niet zelf in hun onderhoud kunnen voorzien: dat is het terrein van de directie Werknemersregelingen, in het hart van de sociale zekerheid. De kern vormen de werknemersverzekeringen en ander beleid gericht op werknemers en werkgevers. Hiermee is de directie de belangrijkste opdrachtgever van UWV. Er wordt gewerkt op basis van de integrale 'ketenbenadering' waarbij uitvoering en beleid nauw samenwerken, zodat signalen uit de uitvoering en van burgers goed kunnen betrekken bij beleidsvoorbereiding en wetgeving. Ook werkgevers- en werknemersorganisaties zijn daarbij belangrijke partners.

Als hoofd van de op te richten afdeling Werkgevers zal Michiel werken aan de stimulering van werkgevers om mensen aan het werk te helpen en houden, het vormgeven van beleid met inachtneming van de wensen van mensen en werkgevers, en een financieringssystematiek van sociale zekerheid die bijdraagt aan een inclusieve arbeidsmarkt en duurzame werkgelegenheid. Hij zal gaan leidinggeven aan een team van 20 mensen.

Michiel Tunnissen was sinds 2020 werkzaam als interim manager van de NOW-regeling bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor was hij 3 jaar coördinerend beleidsmedewerker en plaatsvervangend afdelingshoofd bij dezelfde directie. Na zijn periode als rijkstrainee startte hij in 2012 als beleidsmedewerker bij de directie Arbeidsverhoudingen. Hij behaalde zijn Master Bestuur en Beleid in Utrecht.

Araya Sumter, directeur Werknemersregelingen: "De benoeming van Michiel wordt als zeer positief ervaren. Michiel brengt de directie Werknemersregelingen verder op sterkte. Michiel brengt veel inhoudelijke kennis rondom Sociale Zekerheid met zich mee van zowel bestaande wet- en regelgeving als het initiëren van nieuw beleid zoals de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Michiel is mensgericht, vindingrijk en straalt tegelijkertijd rust uit. Samen met de collega’s van de beoogde afdeling Werkgevers zal Michiel zich inzetten om beleid te ontwikkelen richting werkgevers zodat we samen de bestaanszekerheid van werknemers te borgen. Ik kijk uit naar de samenwerking!"

Michiel Tunnissen: "Ik ben blij langer bij SZW en de directie Werknemersregelingen te blijven. Met ons werk dragen we bij aan bestaanszekerheid voor iedereen en dat motiveert mij enorm. De nieuwe inrichting van de directie sluit goed aan bij het meer praktijkgericht werken en dat geldt zeker ook voor de nieuwe afdeling Werkgevers. Ik kijk er naar uit om daar met het team werk van te maken!"

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.