Sylvia Cammeraat manager ICT-compliance & innovatie / CIO bij AZ

Sylvia Cammeraat start per 1 oktober 2022 als manager ICT-compliance & innovatie / CIO bij het ministerie van Algemene Zaken.

De unit ICT-Compliance & Innovatie (C&I) is onderdeel van de directie Bedrijfsvoering. Deze directie levert binnen AZ dienstverlening op alle PIOFAH-terreinen. De focus van de unit C&I ligt op de AZ brede kritische informatiesystemen en op de kantoor- en bedrijfsautomatiseringsapplicaties waarmee de medewerkers van AZ werken. Als unitmanager C&I geef je leiding aan deze afdeling van hoogwaardige professionals en ben je verantwoordelijk voor kaderstelling, compliance en toezicht en grootschalige innovatie op ICT-gebied en informatie huishouding.

Sylvia Cammeraat is op dit moment Hoofd Concern-Control IV en Security bij de directie Informatievoorziening en Inkoop van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Tevens is zij opdrachtgever van een JenV-breed cybersecurityprogramma. Voordat ze vanuit ABD-interim - veelal als directeur en verandermanager- bij verschillende ministeries, een Hoog College van Staat, een Inspectie en meerdere uitvoeringsorganisaties aan de slag is geweest, werkte zij als directeur Bedrijfsvoering voor de Rechtspraak. Sylvia studeerde Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Erik den Hoedt, directeur Bedrijfsvoering: “Ook voor een klein departement als AZ is een goede organisatie van de ICT en de informatiehuishouding en -beveiliging van groot belang. De afdeling Compliance en Innovatie (C&I) is de spin in het AZ-Web. Ik ben enorm blij dat we in de persoon van Sylvia een ervaren, enthousiast en energiek afdelingshoofd, CIO-AZ en plaatsvervangend directeur Bedrijfsvoering hebben weten aan te trekken.”

Sylvia Cammeraat: “De woorden ‘Eenheid als opdracht, kwaliteit als drijfveer’ van de corporate story van AZ, geven mij betekenis en creëren de verbinding waar ik voor sta. Ik kijk er naar uit om als manager ICT-compliance & Innovatie / CIO in de unieke werkomgeving bij AZ aan de slag te gaan en om in verbinding en samen met de deskundige en betrokken collega’s van AZ en daarbuiten invulling te geven aan de opgaven die er liggen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Algemene Zaken.  De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.