Floor Kloosterman hoofd afdeling I-stelsel en Vakmanschap bij BZK

Floor Kloosterman wordt met ingang van 1 december 2022 hoofd afdeling I-stelsel en Vakmanschap bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Floor Kloosterman

De afdeling I-stelsel en Vakmanschap valt onder de directie CIO Rijk en is onderdeel van het directoraat-generaal Digitalisering en Overheidsorganisatie. Het hoofd van de afdeling stuurt een team van professionals aan en zet zich samen met de medewerkers in voor een digitaal sterke en vaardige Rijksoverheid, met als basis de I-Strategie Rijk. Het hoofd van de afdeling is lid van het directieteam van de directie CIO Rijk. De directie geeft sturing, maakt beleid en kaders voor de informatievoorziening binnen het Rijk, en is opdrachtgever van verschillende rijksbrede voorzieningen.

F. (Floor) Kloosterman is op dit moment MT-lid Relatiebeheer en Ontwikkeling/clustermanager Expertise Centrum bij P-Direkt. Daarvoor was zij transitiemanager Regio West bij Taskforce I-Partnerschap. In de periode van 2007-2020 was zij werkzaam bij het ministerie van Justitie en Veiligheid en voerde zij diverse lijn-, programma-, kwartiermakers- en consultancyopdrachten uit op het gebied van innovatie, digitalisering en I-Vakmanschap.

Floor studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna heeft zij een master human development afgerond bij Schouten en Nelissen University of applied sciences. In deze master staat de ontwikkeling van mensen in organisatiecontext centraal.

Lourens Visser, CIO Rijk: ‘Met Floor Kloosterman halen we een ervaren i-professional binnen, die bij verschillende onderdelen van het Rijk, zowel in beleid als uitvoering, haar sporen verdiend heeft. Met haar managementervaring en bijzondere interesse voor innovatie en de ontwikkeling van medewerkers is ze in staat om de afdeling I-stelsel en Vakmanschap naar een hoger plan te tillen. Hier gaan we bij de uitvoering van de i-Strategie Rijk zeker van profiteren.‘

Floor Kloosterman: ‘Ik vind het een eer om samen met de medewerkers van de directie CIO Rijk en het CIO-beraad verder te mogen bouwen aan de ingezette koers van de I-Strategie rijk om zo bij te dragen aan een digitaal sterke en vaardige Rijksoverheid. Een mooie klus waar bovendien mijn opgedane kennis op gebied van digitalisering, innovatie en I-Vakmanschap goed van pas komt.‘

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van BZK. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.