Michiel Gorsse MT-lid Jeugdcriminaliteit bij JenV

Michiel Gorsse is per 1 oktober 2022 benoemd als MT-lid Jeugdcriminaliteit binnen de directie Jeugd, Familie en aanpak Criminaliteitsfenomenen, onderdeel van het DG Straffen en Beschermen van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De directie Jeugd, Familie en aanpak Criminaliteitsfenomenen richt zich op de vereenvoudiging en de verbetering van de jeugdbescherming en de aanpak van jeugdcriminaliteit en ‘high impact crimes’. De directie werkt opgavegericht aan een integrale aanpak in samenwerking met justitiepartners, het lokaal domein, het zorgdomein, het sociaal domein en het bedrijfsleven. Het team Jeugdcriminaliteit is verantwoordelijk voor onder meer beleidsvorming vanaf het eerste politiecontact van een jeugdige tot en met uitstroom uit een justitiële jeugdinrichting.

Het team werkt aan het terugdringen van jeugdcriminaliteit door een passende reactie op strafbaar gedrag mogelijk te maken door een samenhangend en effectief palet van interventies. Op deze manier zet het team zich, in samenwerking met de partners uit het strafrecht, in voor het realiseren van een effectieve en toekomstgerichte aanpak van jeugdcriminaliteit. Als MT-lid Jeugdcriminaliteit is Michiel verantwoordelijk om op ambitieuze en doelgerichte wijze de koers verder uit te zetten, de opgaven van het team verder in te vullen en te realiseren en de ingezette trajecten verder te ontwikkelen.

Mr. drs. M.R. (Michiel) Gorsse is sinds 2021 verbonden aan ABD Interim van waaruit hij sinds begin 2022 de functie MT-lid Jeugdcriminaliteit heeft waargenomen. Daarvoor vervulde hij diverse (management)functies bij de gemeente Leidschendam-Voorburg, de Raad van State en het ministerie van SZW. Michiel studeerde Nederlands recht en Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Elske van Amelsfort, directeur Jeugd, Familie en aanpak Criminaliteitsfenomenen: “Ik ben heel blij dat na een periode van waarneming Michiel blijft als MT-lid en met het team en de ketenpartners verder kan bouwen aan de belangrijke opgaven op het gebied van jeugdcriminaliteit. Met zijn kennis van de gemeentelijke praktijk, brede ervaring als (verander)manager en collegialiteit is hij van grote toegevoegde waarde voor de directie en het DG.”

Michiel Gorsse voelt zich helemaal op zijn plaats in deze functie: “Belangrijk werk, fijne collega’s en mooie uitdagingen. Ik kijk er naar uit om de komende periode met mijn team en al onze ketenpartners een bijdrage te leveren aan het voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden dan wel daarin verharden of recidiveren. Mijn kennis van en ervaring met het lokale en sociaal domein, in het bijzonder rond de jeugdhulp, komt daarbij goed van pas.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en DG Straffen en Beschermen van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.