Judith Jansen strategisch teamleider/vaktechnisch coördinator unit Internationaal van de directie Grote Ondernemingen bij de Belastingdienst

Judith Jansen startte op 10 oktober 2022 als strategisch teamleider/vaktechnisch coördinator unit Internationaal bij de directie Grote Ondernemingen van de Belastingdienst.bij het ministerie van Financiën.

Judith Jansen is sinds januari 2018 werkzaam als tweede handtekeningzetter ATR bij de Belastingdienst in Rotterdam. Zij geeft nu inhoudelijk leiding aan een team van tien tot vijftien vakspecialisten en is als tweede handtekeningzetter belangrijk als ‘poortwachter’ en inhoudelijk eindtoetser van de fiscale regelgeving.

De strategisch teamleider/vaktechnisch coördinator geeft inhoudelijke sturing aan de medewerkers van de unit die zich bezig houden met het internationaal vooroverleg ten behoeve van het college Internationale Fiscale Zaken en aan de medewerkers die zich bezig houden met de heffing van belasting en toezicht op de vennootschappen die in de unit ressorteren. Judith is daarnaast onder meer verantwoordelijk voor de kwaliteit van internationale fiscale zaken en de eenheid van beleid en uitvoering daarin.

Pieterbas Plasman, unitdirecteur Internationaal GO: “Ik ben blij met de benoeming van Judith en zie haar als boegbeeld voor de unit. Judith profileert zich als fiscalist in hart en nieren en ziet in de functie de ideale combinatie van vaktechniek met (strategisch) management. Aandacht voor de inhoud gaat hand in hand met haar aandacht voor mensen en begeleiding van hun ontwikkeling. Judith toont zich flexibel, neemt verantwoordelijkheid en komt over als een persoon met power/executiekracht."

Judith Jansen: “De unit Internationaal is de laatste tijd enorm gegroeid en is een unit die te maken heeft met veel ontwikkelingen en toenemende complexiteit qua wetgeving en processen. Ik vind het super leuk en ben trots deel uit te kunnen maken van deze unit en kijk ernaar uit om samen met de andere managers sturing te mogen geven aan deze dynamische groep.”

Judith werkte voorheen bij PWC, onder meer als belastingadviseur. Ze stapte daarna over naar de Belastingdienst als medewerker APA/ATR team.

Judith studeerde af in de Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Belastingdienst. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekend gemaakt en iedereen mag solliciteren.