Celine Wijsman hoofd Veiligheid Koninkrijksrelaties bij BZK

Celine Wijsman wordt met ingang van 24 oktober 2022 hoofd Veiligheid Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Celine Wijsman

De afdeling Veiligheid staat voor stevige opgaven zoals het bijdragen aan de bestrijding van grensoverschrijdende en ondermijnende criminaliteit, de versterking van het grenstoezicht, het bijdragen aan bevordering van mensenrechten zoals in het detentiewezen en de wederopbouw van Sint Maarten na de orkanen Maria en Irma. Ook het op orde houden van de crisisorganisatie binnen het DG is een belangrijke taak.

C. (Celine) Wijsman is op dit moment coördinerend beleidsmedewerker en waarnemend afdelingshoofd bij de afdeling Veiligheid van het directoraat-generaal Koninkrijksrelaties. Hiervoor vervulde zij functies bij het ministerie van Algemene Zaken en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Celine studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht.

Saskia de Reuver, directeur Koninkrijksrelaties/Landen: ‘Ik ben heel blij dat Celine wil doorgaan in de functie die zij eerder heeft waargenomen. Celine voelt zich verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de directie, en weet op een rustige en doortastende manier te sturen op de richting die we moeten inslaan om resultaat te bereiken. Celine is in staat te verbinden en weet structuur aan te brengen in de complexe vraagstukken waar we voor staan. Die kwaliteiten maken haar als MT-lid en voor haar team een heel prettige collega waar je op kunt bouwen.’

Celine Wijsman: ‘De afgelopen jaren heb ik al met plezier gewerkt op het terrein van Koninkrijksrelaties. In deze periode heb ik ervaring mogen opdoen met diverse vraagstukken en met name de versterking van de rechtsstaat in de Caribische landen. Met de stap naar MT-lid zie ik ernaar uit om samen met een mooie club professionals verder te werken aan uitdagende vraagstukken binnen dit domein en aan de relatie met het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van BZK. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.