Karen de Ruijter MT-lid Strategie bij LNV

Karen de Ruijter wordt per 1 december 2022 benoemd als MT-lid Strategie bij de directie Strategie, Kennis & Innovatie van het directoraat-generaal AGRO bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Karen de Ruijter

Karen de Ruijter is momenteel afdelingshoofd Strategie bij de directie Innovatie, Strategie voor Mobiliteit, die werkt voor DG Luchtvaart en Maritieme Zaken en DG Mobiliteit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zij vervulde eerder leidinggevende functies binnen de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Economische Zaken en Klimaat. Karen studeerde Sociale en Institutionele Economie aan de Universiteit van Utrecht.

Annie de Veer, directeur Strategie, Kennis & Innovatie: 'Wij zijn blij dat Karen onze directie SK&I komt versterken. Fijn dat zij haar ervaring in strategie ontwikkeling gaat inzetten voor LNV.’

Karen: 'De opgaven waar LNV voor staat zijn enorm boeiend én complex. Ik kijk ernaar uit om met de collega’s van de directie Strategie, Kennis & Innovatie mee te werken aan de grote uitdagingen op het gebied van landbouw, natuur, klimaat en voedsel. Dit met oog voor de langere termijn, de blik van buiten naar binnen en in verbinding met het brede departement.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het DG Klimaat en Energie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.