Sabine Okma strategisch teamleider Noordwest directie Grote Ondernemingen bij de Belastingdienst

Sabine Okma is op 10 oktober 2022 gestart als strategisch teamleider in de unit financiële instellingen van directie Grote Ondernemingen (GO) Noordwest bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Sabine Okma

Sabine Okma is sinds 1 september 2021 werkzaam op een leerwerkplek in de functie die nu vacant was gesteld en waarop zij heeft gesolliciteerd.

De strategisch teamleider Noordwest acteert op een breed speelveld. Hierbij is inzicht in externe factoren die samenhangen met de fiscale klantbehandeling essentieel. Daarnaast is een natuurlijke alertheid van belang als ook het tijdig schakelen in het bestuurlijk proces. De complexiteit van het klantpakket zit in de combinatie van bijzonder omvangrijk en/of fiscaal hoogstaande kwesties. Het betreffen de grootste posten van Nederland die veelal ook politiek-maatschappelijk gevoelig zijn. De strategisch teamleider zal o.a. worden betrokken bij de doorontwikkeling van het horizontaal toezicht voor de grootste posten waarin procedurele rechtvaardigheid een belangrijk klantthema is.

Roy Jacobse, regiodirecteur Noord West GO: 'Ik ben blij dat we de samenwerking met Sabine voortzetten en uitbreiden. Sabine presenteert zich als een mensgerichte, rustige en stressbestendige manager met veel leervermogen. Vanuit haar huidige rol overziet zij de context van de functie uitstekend en neemt daarin ook de bestuurlijk/strategische kant nadrukkelijk mee. Daarnaast is Sabine goed in staat haar inzichten te verbinden aan de opgaven, zet zij resultaten neer en krijgt zij haar mensen mee. Zij heeft zich in relatief korte tijd de functie ‘eigen’ gemaakt, ook in de ogen van haar unit.'

Sabine Okma: 'Toen ik vier jaar geleden de overstap maakte van de vaktechniek naar het management vonden veel collega’s dat “zonde”. Maar ik heb er geen tel spijt van gehad. In deze functie komt alles wat ik in mijn loopbaan bij de Belastingdienst heb geleerd en gedaan juist precies mooi samen. Het afgelopen jaar in de unit financiële instellingen is voorbij gevlogen en ik denk dat we een mooi fundament hebben gelegd in de samenwerking. Ik ben blij en dankbaar met mijn benoeming op deze boeiende, uitdagende en nooit saaie plek.'

Sabine werkte voorheen in diverse functies bij de Belastingdienst, onder meer als teamleider bij GO, vaktechnisch coördinator Formeel recht, senior medewerker Invordering en Landelijk Regiocoördinator Mediation. Sabine studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Belastingdienst. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekend gemaakt via het ABD portaal en iedereen mag solliciteren.