Judith van den Berg manager VWS Flex

Judith van den Berg is met ingang van 17 oktober 2022 benoemd tot manager VWS Flex bij de directie Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Judith van den Berg

VWS Flex zet professionals flexibel in op programma’s, projecten en beleidsopgaven van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de concernpartners. Wat vandaag in het nieuws is, kan morgen een opdracht zijn. De afdeling bestaat uit ruim 120 bevlogen en enthousiaste professionals die zich graag willen ontwikkelen voor maatschappelijke en actuele vraagstukken.

Belangrijke opgaven voor Judith liggen op het terrein van de doorontwikkeling van VWS Flex, het borgen van de identiteit en cultuur en in gesprek met opdrachtgevers en het team zorgen dat altijd de juiste professional op de best passende plek werkt. Daarnaast is het bijdragen aan opgavegericht werken in het sociaal domein en het versterken van interdepartementale samenwerking een belangrijke taak.

Hui-ling Tigchelaar, directeur Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel: 'Judith is een ervaren en bevlogen leidinggevende, ze is in staat de organisatie verder te professionaliseren. Zij kan een brug slaan tussen Beleid, Uitvoering en Bedrijfsvoering en is resultaatgericht, dat is precies wat we nu nodig hebben bij VWS Flex en OBP!'

Judith van den Berg: 'Graag leid ik VWS Flex naar de volgende fase van professionele bloei om VWS en SZW proactief en flexibel te ondersteunen in de dringende maatschappelijke opgaven. Samen met onze bevlogen en bekwame mensen zetten we ons daarvoor in – werken met hart, hoofd en handen.'

Judith is op dit moment waarnemend manager VWS Flex. Hiervoor was zij sinds 2019 werkzaam als plaatsvervangend hoofd VWS Flex. Judith begon haar loopbaan als rijkstrainee bij VWS/OCW. Ze vervulde diverse functies in beleid en management binnen VWS en BZK. Ook was zij zelf werkzaam als projectmanager binnen VWS Flex|Pro tussen 2014-2016.

Judith studeerde Personeelwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, Ethiek in de Zorg aan de Radboud Universiteit en deed de Interdepartementale Management Leergang bij de NSOB.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vacatures voor ABD functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.