Janneke Horlings plaatsvervangend algemeen directeur Shared Service Center van de Dienst Justitiële Inrichtingen

Janneke Horlings wordt per 1 december 2022 benoemd als plaatsvervangend algemeen directeur bij het Shared Service Center van de Dienst Justitiële Inrichtingen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Janneke Horlings

Janneke is momenteel werkzaam als plaatsvervangend vestigingsdirecteur in de Penitiaire Inrichting Alphen aan den Rijn. Daarvoor bekleedde ze andere functies binnen Dienst Justitiële Inrichtingen en de Rijksoverheid.

Het SSC DJI is één van de landelijke diensten van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). SSC DJI is een full serviceorganisatie en ondersteunt DJI zelf, maar ook organisaties als NFI, IND, JUSTID met producten, diensten en advies op het gebied van HRM, financiën, inkoop, facilitaire zaken en project- en programmamanagement. Er werken ruim 1000 medewerkers bij het SSC DJI door heel Nederland.

Hayo van der Brugge, algemeen directeur SSC DJI; ‘Ik vind het prettig dat Janneke vanuit DJI zelf komt en de organisatie dus goed kent. Ik verheug me daarom op onze samenwerking en verwacht dat we elkaar met onze verschillende ervaringen en achtergrond heel goed kunnen aanvullen en versterken.’

Janneke over haar komst naar het SSC DJI: ‘Ik heb in twee penitentiaire inrichtingen gewerkt en ook op het hoofdkantoor van DJI veel kennis en ervaring opgedaan. Het SSC is voor mij altijd een belangrijke partner geweest. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in te zetten voor het SSC en daarmee verder te bouwen aan de dienstverlening.’

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en DJI van het ministerie Justitie en Veiligheid. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.