Inge Jonker directeur Informatievoorziening, Data en Innovatie (CIO) bij de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst

Inge Jonker wordt met ingang van 15 oktober 2022 benoemd tot Directeur Informatievoorziening, Data en Innovatie (CIO) bij de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD).

Inge vervult deze positie sinds juni 2020 vanuit een leerwerkplek. Daarvoor was Inge werkzaam bij de Nederlandse Arbeidsinspectie, waar zij meerdere functies vervulde met als laatste vakgroephoofd Arbeidsmarktfraude.

Drs. I. (Inge) Jonker studeerde Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en Ergonomie bij Arbeid aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Niels Obbink, algemeen directeur Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), is blij om Inge vast te kunnen benoemen in deze functie. “De criminaliteit waar de FIOD zich op richt digitaliseert en de FIOD werkt steeds meer met inzet van moderne technologieën. Innovatie in de IT is daarom van levensbelang in de aanpak van complexe vormen van georganiseerde fiscale en financiële criminaliteit. Ik ben verheugd dat Inge Jonker de ontwikkelingen rondom Informatievoorziening, Data en Innovatie verder vorm gaat geven, binnen de FIOD gekoppeld aan inlichtingen en opsporing en naar buiten in verbinding met onze samenwerkingspartners. Inge begrijpt de digitale/technologische ontwikkelingen vanuit verschillende perspectieven, is gedreven om techniek en business aan elkaar te koppelen en kan daartoe goed een netwerk opbouwen en onderhouden.”

Inge Jonker: ‘Ik ben blij met mijn benoeming. Mijn hart ligt bij een eerlijke en veilige samenleving. Daar doe ik het voor. Bij de FIOD kan ik mijn hart ophalen, zoveel mensen met zoveel passie voor het vak! De FIOD staat voor een grote opgave in het succesvol opsporen van financiële en fiscale criminaliteit. De hoeveelheden data en informatie groeien exponentieel. Criminelen gebruiken de digitale wereld steeds vaker voor hun praktijken, denk bijvoorbeeld aan witwassen via cryptovaluta-mixers op het internet. Om dan de speld in de hooiberg te vinden, vergt blijvende innovatie van ICT, van mensen, van werkwijzen. Die ingezette koers te mogen doorzetten, concretiseren en uitvoeren met al die gedreven en kundige collega’s: heel graag. En volle kracht vooruit!"

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de FIOD. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.