Jurjen van Gent afdelingshoofd Dienstverlening & Incasso bij het CJIB

Jurjen van Gent start per 1 januari 2023 als afdelingshoofd Dienstverlening & Incasso bij  het Centraal Justitieel Incassobureau, onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V).

Het CJIB is ketenregisseur in de executieketen en verzorgt de inning en incasso van verkeersboetes en andere geldelijke sancties in het justitiële domein en ontwikkelt zich daarnaast door als Rijksincasso-organisatie.

Sinds 2011 is Jurjen werkzaam bij de ABN AMRO Bank. Hij heeft sindsdien diverse functies vervuld waaronder manager Derdenbeslagen en operationeel manager Debiteurenbeheer. Vanaf 2016 is hij hoofd Fraude & Investigations Operations en geeft hij leiding aan ruim 135 fte en een team in India.

Annette Veenstra,  directeur van de directie Dienstverlening & Incasso van het CJIB  kijkt uit naar de samenwerking met Jurjen: “Jurjen is een sociaal gedreven mensen-mens met de nodige ervaring in het leidinggeven aan dienstverlening met veel maatschappelijke impact. Zijn ervaring in de bankwereld kan bij onze ontwikkeling naar persoonsgericht innen en incasseren zeer goed van pas komen. Ik ben heel blij dat hij als afdelingshoofd Incasso het CJIB komt versterken!”

Jurjen: “Ik kijk er erg naar uit om bij de directie Dienstverlening & Incasso aan de slag te gaan. Er is een grote drive om de dienstverlening nog moderner en persoonsgerichter te maken en daar help ik graag bij. Ik vind het een eer om zo samen met mijn nieuwe collega’s een bijdrage te kunnen leveren aan een veilige, leefbare en rechtvaardige samenleving”.d

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de directeur Dienstverlening & Incasso van het CJIB. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.