Nassira Hassani manager Maatschappelijke Ondersteuning bij VWS

Nassira Hassani start op 1 januari 2023 als manager bij de directie Maatschappelijke Ondersteuning bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij volgt hiermee Wimke Schuurmans op.

Zij gaat leidinggeven aan drie teams: Oorlogsgetroffenen en Herinnering WOII (OHW), Sociale Basis en Eén tegen eenzaamheid. Als boegbeeld voor deze teams gaat zij contacten onderhouden met een breed scala aan veldpartijen, zowel publiek als privaat zodat wat er ‘buiten’ speelt verbonden wordt aan de politieke agenda.

Maartje Roelofs, directeur MO: “Nassira is een energieke, talentvolle manager met oog voor mensen. Zowel de mensen binnen haar teams en organisatie, als de mensen buiten de organisatie voor wie en met wie we beleid maken. Ze brengt brede ervaring mee binnen het sociaal domein, waarmee ze een aanwinst is voor onze directie. We kijken uit naar haar komst! “

Nassira Hassani: "Ik kijk ernaar uit om met gemeenten, veldpartijen en het team een bijdrage te leveren aan het bevorderen van maatschappelijke participatie en de ondersteuning van oorlogsgetroffenen. Mijn ervaring met mantelzorg, vluchtelingenbeleid, de sociale zekerheid en programmatisch werken komen daarbij goed van pas. Ik ben ook heel blij met de mogelijkheid weer terug te keren bij mijn oude liefde: het zorg- en welzijnsdomein. De nieuwe inrichting van de directie Maatschappelijke Ondersteuning en het werken in teams bieden extra kansen om de maatschappelijke opgaven te realiseren in verbinding met onze samenleving. Ik heb heel veel zin om richting te geven aan de opgaven, het werken in teams verder te ontwikkelen en met de MT-leden verder te bouwen aan de directie!"

Nassira is plaatsvervangend afdelingshoofd Handhaving en Gegevensuitwisseling en tevens programmamanager preventie van ondermijning bij SZW. Ze heeft hiervoor bij een welzijnsorganisatie gewerkt en voor de gemeente Amsterdam. Nassira heeft Beleid, Communicatie en Organisatie gestudeerd en het leeratelier voor aankomend leidinggevende gevolgd.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren. Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst