Ruud Cino MT-lid Energiesysteem en Innovatie, tevens plaatsvervangend directeur bij EZK

Ruud Cino is benoemd als MT-lid Energiesysteem en Innovatie, tevens plaatsvervangend directeur bij de directie Strategie Energiesysteem van het directoraat-generaal Klimaat en Energie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hij start per 1 december 2022.

Ruud Cino

Ruud Cino is 36 jaar rijksambtenaar, vanaf 1996 in een leidinggevende rol. Momenteel werkt hij als MT-lid Mijnbouwbeleid en ruimtelijke kant energietransitie bij het directoraat-generaal Groningen en Ondergrond bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

De opgave van het MT-lid Energiesysteem en Innovatie is de ontwikkeling van de visie op een integraal samenhangend, duurzaam en toekomstbestendig energiesysteem in 2050. De energietransitie moet bovendien plaatsvinden in nauwe samenhang met andere grote opgaven. Ruud Cino neemt ruime ervaring in een politiek-bestuurlijke én complexe omgeving waar veel belangen een rol spelen mee, naast een uitgebreid relevant netwerk.

Maxine Tillij, directeur Strategie Energiesysteem: 'Ruud weet op verbindende wijze te navigeren in de complexe omgeving waarin wij het nieuwe energiesysteem vormgeven. Zijn charismatische persoonlijkheid en gevoel voor humor, in combinatie met jarenlange ervaring in politiek bestuurlijke functies maken hem een waardevolle toevoeging in deze nieuwe directie.'

Ruud Cino: ‘Het actief betrekken van mensen die hun leefomgeving zien veranderen, en decentrale bestuurders is cruciaal voor het verkrijgen van vertrouwen bij het realiseren van het energiesysteem van de toekomst. Ook is het belangrijk bedrijven aan te spreken hun maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus te nemen en gezamenlijk tot innovaties en veranderingen in de praktijk te komen. Graag zet ik mijn ervaring en competenties in om met een enthousiast team een maatschappelijk gedragen Nationaal Plan Energiesysteem te maken en dit tot uitvoering te brengen.’

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het DG Klimaat & Energie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.